Om

OM OUTSIDE ADVENTURE

Outside Adventure är ett svenskt äventyrsföretag som har utvecklats gradvis sedan 2010. Genom guidning, äventyrsupplevelser och naturturism vill vi visa upp det bästa av vår region och förmedla en ökad förståelse och kunskap om naturen.


Svenska rovdjur utgör en stark symbol för vildmark och spännande möten, men också för det hotfulla och mytomspunna. Detta är en del av det vi kan erbjuda er, och utgör en del av vårat kulturarv. Men vi vill också främja hållbar, naturvänlig turism. Det är viktigt för oss att vi inte stör djurliv eller ekosystem, men ser oss själva som en del av det. 


En viktig del av friluftslivet handlar också om hur vi använder vår egen kropp och utrustning som tex skidor för att ta oss fram och vistas i naturen. Hur man packar, klär sig, lagar mat över eld osv. Det är mycket som behöver vara rätt och planerat om man ska vara säker på att få bra upplevelser. Det är inte alltid solen skiner!


Våra medarbetare har unika färdigheter och intressen som berör natur, vandring, skidåkning, fiske, klättring, jakt, skogsvård och sport. Företaget kan arrangera i stort sett alla de vildmarks-aktiviteter ni kan tänkas önska, oavsett om du kommer ensam, i grupp med familjen eller vänner. Vi skräddarsyr även upplägg för företagsevents etc. 


Nytt är också att vi har ett par fasta tillfällen för grupplöpning - där man kan komma och möta "likasinnade" på ett trailrunning-pass i skogen. Vi testar nu också gemensam canicross/löpning med hund i skogen. Följ med på våran facebooksida/events. 


Företaget har F-skatt. 

Våra guider:

Jonne Lövkvist
Driftansvarig / Guide


Jonne har en mycket bra lokalkännedom i dessa trakter. Du kommer inte gå vilse i skogen med Jonne på tur!


Han kommer från Fredros, en pytteliten by i norra Gunnarskog. Där har löpning, skidåkning och cykling varit en del av livet från tidig ålder. Senare har också intressen för klättringer och alpina turer kommit till.


Jonne har också alaska-huskyn Nami som älskar att ta en tur, speciellt på vintern!

Lars-Olof Gävart
Företagets upphovsman / Guide


Redan som ung tog Lars-Olof långa turer med ryggsäck in i vildmarken för att sova under bar himmel eller spåra vargar nattetid. Han lärde sig tidigt om både naturen och kroppens fysik.


L-O rör sig snabbare än dom flesta på två ben i skogen. Han har varit aktiv inom orienting och skidåkning och har flera medaljer från SM i Trailrunning, SM i rullskidor och i Svenska multisport-cupens elitklass. Han har flera SM-guldmedaljer i springskytte, individuell, stafett och lag. 


Lars-Olof hittar du ofta på tur tillsammans med malamuten/huskyn Junior.